Συμβαίνει αυτόματα κάθε φορά που είσαι πολύ χαλαρωμένη ή είσαι προσηλωμένη. Το μυαλό σου γλιστράει μέσα και έξω από την υπνωτική κατάσταση πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας. Συμβαίνει όταν ονειροπολείς, ενώ οδηγάς, όταν διαβάζεις ένα βιβλίο, ή όταν βλέπεις μία ταινία. Κατά την διάρκεια της υπνωτικής κατάστασης βρίσκεσαι σε μία ελαφριά έκσταση και σε καθοδηγώ να χαλαρώσεις το συνειδητό σου. Μέσω της χρήσης προσεκτικά διατυπωμένων προτάσεων σε βοηθώ να κάνεις θετικές αλλαγές.
Η ύπνωση περιλαμβάνει μουσική, χαλαρωτικεές εικόνες, και καθοδηγούμενους οραματισμούς. Oι περισσότεροι περιγράφουν την εμπειρία της ύπνωσης ως μια εξαιρετικά ευχάριστη και βαθιά αίσθηση χαλάρωσης προσφέροντάς τους ένα αίσθημα ευεξίας. Τα πιο συνηθισμένα συναισθήματα που αναφέρονται είναι: Βαθιά χαλάρωση, ένα συναίσθημα βάρους ή αίσθηση ότι επιπλέεις, μια επιθυμία να καταπιείς πιο συχνά, ελαφρές συσπάσεις του σώματος, πεταρίσματα στα μάτια, αλλαγή στον ρυθμό της αναπνοής. Γενικά, ακούς και θυμάσαι τα περισσότερα από όσα είπα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Έχεις πλήρη συνείδηση του σώματός σου και της αναπνοής σου, καθώς και την θερμοκρασία και τους ήχους μέσα στο δωμάτιο. Ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων πηγαίνουν τόσο βαθιά μέσα στην ύπνωση πού δεν έχουν καμία ανάμνηση της συνεδρίας, οι περισσότεροι όμως ακούνε και θυμούνται τι έγινε.
Ναι, και είναι μία από τις πιο ευχάριστες και φυσικές θεραπείες που είναι διαθέσιμες. Αναλαμβάνεις την καθοδήγηση της ζωής σου.
Αντίθετα με αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος δεν είσαι κοιμισμένη ή αναίσθητη όταν είσαι σε ύπνωση. Δεν χάνεις τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και μπορεί να επιλέξεις ελεύθερα να αγνοήσεις τις υποδείξεις που σου κάνω. H ύπνωση σε προδιαθέτει να κάνεις τα πράγματα που θέλεις, και όχι πράγματα που πηγαίνουν ενάντια στις πεποιθήσεις σου.
Οποιοσδήποτε που θέλει να υπνωτιστεί μπορεί να υπνωτιστεί. Για να υπνωτιστείς πρέπει απλά να το επιτρέψεις να γίνει. Ωστόσο, είναι μια αμφίδρομη διαδικασία, χωρίς τη δική σου συνεργασία και προθυμία να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου λίγα θα συμβούν.
Mην ανησυχείς δεν γίνεται αυτό! Θα βγεις από την υπνωτική κατάσταση σύμφωνα με τις οδηγίες μου. H ύπνωση (ακόμη και η αύτο-ύπνωση) τερματίζεται αυτόματα σύμφωνα με τις ανάγκες σου και τις επιθυμίες σου. Έχεις, τον έλεγχο καθ’ όλη την διάρκεια, πάντα γνωρίζεις τι γίνεται, και μπορείς να βγεις από την υπνωτική κατάσταση ανά πάσα στιγμή.
Απολύτως όχι! Στις περισσότερες περιπτώσεις, μία ελαφριά χαλάρωση είναι εξίσου αποτελεσματική με μια βαθιά. Για περιπτώσεις αλλαγής νοοτροπίας ή συμπεριφοράς μια ελαφριά χαλάρωση μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα γιατί είναι πιο βέβαιο ότι θα θυμάσαι τα περισσότερα από τις υποδείξεις.

Το μυαλό σου είναι αφάνταστα ισχυρό, και συχνά όταν λέμε ότι το πνεύμα υπερισχύει της ύλης δεν βλέπουμε πόσο αληθινό πράγματι είναι αυτό. Η ύπνωση δουλεύει με το υποσυνείδητό σου για να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις ανεπιθύμητες συνήθειες ή φυσικές αντιδράσεις.