Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ανησυχία, ταραχή ή δυσφορία σε μόνιμη βάση χωρίς να υπάρχει πραγματική αντίληψη των συναισθημάτων αυτών. Ενώ, συχνά διατηρούν το στρες το οποίο τους κρατά σε εγρήγορση όταν έχουν πολλά να κάνουν χωρίς να αντιλαμβάνονται  ότι μπορεί να αποτελεί προπομπό του χρόνιου άγχους. Ακόμη, υποβάλλουν τον εαυτό τους σε κατάσταση άγχους και στρες γιατί τους βοηθά να έχουν παραγωγικά αποτελέσματα, παραγνωρίζοντας ωστόσο,  μπορεί να προκαλέσουν στον εαυτό τους σοβαρά προβλήματα υγείας, τα ευρέως γνωστά πλέον ψυχοσωματικά προβλήματα.

Συχνοί πονοκέφαλοι, εντερικά προβλήματα, υπερφαγία, ζαλάδες, ταχυκαρδίες που δεν οφείλονται σε παθολογικά αίτια είναι μερικά από ψυχοσωματικά προβλήματα που επιτρέπουμε να συμβούν στον οργανισμό μας. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι τα άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνιο στρες, το οποίο επιβαρύνει το καρδιαγγειακό σύστημα και μπορεί να οδηγηθούν ακόμη και σε κατάθλιψη.

Μερικοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα αίτια του άγχους που βιώνουν, ώστε να κάνουν τις μικρές ή μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Ακόμη πιο συχνό φαινόμενο είναι ενώ τα άτομα αναγνωρίζουν τα αίτια τους άγχους τους αδυνατούν να δράσουν. Για παράδειγμα, ένα άτομο που βιώνει ένα καταπιεστικό γάμο και η επιθυμία του είναι να βελτιώσει το περιβάλλον του έγγαμου του βίου και όχι να τον διακόψει, δεν γνωρίζει πώς να χειριστεί τα ίδια του συναισθήματα που του προκαλούν τα άγχος και στρες. Η μη παρέμβαση ή η καθυστερημένη διαχείριση των συναισθημάτων των συντρόφων μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη καταστροφή του γάμου. Ακόμα ένα καθημερινό παράδειγμα, είναι το άγχος και το στρες που προκαλείται από το εργασιακό περιβάλλον, είτε από συναδέλφους είτε από την έλλειψη αρεσκείας της ίδιας της εργασίας μας. Ομοίως, η μη παρέμβαση στα δικά μας συναισθήματα παραγωγής άγχους και στρες, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως χαμηλή έως μειωμένη παραγωγικότητα, κατάθλιψη και επαγγελματική ανία ή ακόμη να μεταφερθεί το χρόνιο άγχος στο οικογενειακό περιβάλλον με σοβαρές ζημιές και απώλειες.

Σε περιπτώσεις όπου τα άτομα, πάσχουν από διαταραχές άγχους και απορύθμισαν τη ζωή τους, δημιουργούνται προβλήματα στην επικοινωνία με τους συνεργάτες, φίλους και γενικά στις σχέσεις τους. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι φοβίες και το άγχος εμποδίζουν την ομαλή εξέλιξη της ζωής ενός ατόμου και το εμποδίζουν να νιώσει θετικά και ευχάριστα συναισθήματα.

Η οικογενειακή και επαγγελματική ζωή των ατόμων, που βάλλονται από διαταραχές άγχους, φθείρει με την παραμονή του ατόμου στο χρόνιο στρες γιατί στερείται τα συναισθήματα προόδου και εξέλιξης για τον εαυτό του και για τα άλλα άτομα. Τα άτομα αυτά μεταφέρουν την πεσιμιστική τους συμπεριφορά και αντίληψη στους γύρω τους και ιδίως στο σύντροφο και  στα παιδιά.

Η υπνοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει αυτά τα άτομα να αναγνωρίσουν και να βρουν την δύναμη να διορθώσουν τα αίτια και τις πηγές των συναισθημάτων που τους προκαλούν άγχος και στρες, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Η παρέμβαση στα συναισθήματα, συνήθειες, συμπεριφορές και σκέψεις που προκαλούν το στρες και το άγχος, με την μέθοδο της ύπνωσης, σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις τις αλλαγές που χρειάζεται για να ανατρέψεις την ζωή σου και πάλι να γίνει μια υπέροχη και όμορφη εμπειρία.

Η μη παρέμβαση ή η καθυστερημένη διαχείριση των συναισθημάτων των συντρόφων μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη καταστροφή του γάμου.